Niki van Sambeek
15487
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15487,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_hidden,vertical_menu_hidden_with_logo, vertical_menu_width_260,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,transparent_content,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Mijn naam is Niki van Sambeek. Ik ben sinds 2013 afgestudeerd aan de Fontys, waar ik de opleiding Pedagogiek heb gevolgd. Vanuit mijn opleiding en stages ben ik begonnen binnen de dagbehandeling (Boddaert), gevolgd door 24-uurs behandelgroepen, crisisgroepen en het MKD (medisch kinderdagverblijf). Hierdoor ben ik bekend geraakt met het werkveld en de complexe problematiek die in gezinnen kan spelen. Dit zorgde er ook voor dat ik merkte dat ik binnen grote(re) organisaties niet dat kon betekenen voor mijn cliënten wat ik graag wilde betekenen.

 

Om die reden heb ik er in 2015 voor gekozen om als zelfstandig ondernemer in de jeugdhulpverlening verder te gaan, onder de naam JimmyK. De naam van mijn bedrijf verwijst naar de zoon van het gastgezin in Amerika waar ik als uitwisselingsstudent een jaar in huis heb gewoond. Een jongen met een verstandelijke beperking en autisme. En hij is, samen met mijn gastmoeder, mijn inspiratie geweest om mezelf als hulpverlener te blijven ontwikkelen en op zoek te gaan naar de manier waarop ik cliënten het beste vooruit kan helpen. Mijn gastmoeder was er, ondanks de beperkingen van haar zoon, van overtuigd dat ook hij een leven kon leiden zoals ieder ander, met een reguliere baan en woonachtig in een eigen huis.

 

Toen ik in 2016 in aanraking kwam met het oplossingsgericht werken, merkte ik dat dit was waar ik naar had gezocht. Na getraind te zijn binnen het oplossingsgericht werken en hoe te werken in onveilige situaties, ben ik hiermee aan de slag gegaan binnen de ambulante hulpverlening. Ik heb gemerkt dat vanuit deze manier van werken, aangevuld met de methodiek Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet, mijn cliënten in hun eigen kracht gezet worden. Door het enkel stellen van vragen en daarmee een beroep te doen op de rugzak met gereedschap van ouders zelf, worden de eigen krachten verankerd en kan het gezin weer verder.

 

Inmiddels ben ik zelf moeder van drie kinderen en woon ik samen met hen en mijn man in Geldrop. Ik kom uit een ondernemend gezin, dus het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2018 heb ik Ester Smits ontmoet en haar leren kennen als een werker met een enorme bak aan ervaring. Met haar manier van vragen stellen kan zij ervoor zorgen dat zowel professionals, als ouders/jongeren weer op weg kunt. Ook merkten we dat er nog vele ideeën waren over hoe we onze cliënten nog beter kunnen bedienen en besloten we dit samen te brengen onder V.O.F. Boven Kamers.